Aldrig tidigare har ögonbryn fått så mycket uppmärksamhet som nu! Många människor strävar efter att ha perfekta bryn, men tyvärr finns det också många som får skulden för 90-talets ögonbrynssynder (och fortfarande känner sig extremt frustrerade över Christina Aguilera-brudar och Britney Spears, som fick alla att dra ut sin pincett).

Ögonbrynsserum innehåller en underbar blandning av närande och stärkande ingredienser för tjockare, starkare och fylligare bryn. Till exempel innehåller brynserum ofta biotin för styrka, hyaluronsyra för näring och återfuktning och peptider som ger en ordentlig boost när det kommer till att få flera hårstrån. Vi har provat bästsäljaren Xbrow Ögonbrynserum från Xlash.

Vad är det för skillnad på ögonbrynsserum och ögonfransserum?

Den största skillnaden mellan produkterna är vanligtvis applikatorhuvudet. Fransserumet kräver en tunnare och mer kompakt applicering för att undvika risken att produkten kommer in i ögonen. Ögonbrynsserum kan ha en större applikatorspets.

Ögonbryn och ögonfransar har olika behov, även om resultat ska bli densamma, alltså tjockare och längre fransar och tjockare och fylligare bryn.

Ögonbryn har ofta grövre hårstrån som behöver med näring, medan fransar behöver något som skapar längd och volym.

Vilket betyder att sammansättningen av produktens innehåll är det som gör det unikt.

Hur använder jag ögonbrynsserum?

Hur man ska använda ögonbrynsserum varier beroende på vilken produkt och varumärke du använder. Därför ska man alltid läsa produktens instruktioner noggrant innan man börjar använda den.

En del produkter ska man applicera både morgon och kväll, medan andra produkter appliceras endast en gång om dagen.

Det viktiga oavsett produkt är att det ska torka ordentligt innan man målar på någon ögonbrynsfärg eller liknande.

En annan viktig aspekt är tålmodighet. Det tar cirka fyra till sex veckor innan man ens börjar se något resultat överhuvudtaget. Så var tålmodig! Du kommer få vackra ögonbryn.

Vad är skillnaden på bryngel och brynserum?

En ögonbrynsgel är en sminkprodukt var syfte är att måla brynen och hålla dem på plats. Detta är prefekt om man vill ha fylliga bryn snabbt och enkelt.